Eigenlijk zou ik vanwege mijn overvolle planning elk uurtje kunnen gebruiken. De afgelopen weken was het, om die reden, ook bijna een standaard ritme geworden om na het avondeten nog even te blijven zitten en om 20.00u weer achter de beeldschermen te kruipen. De laatste paar dagen verliep die routine echter steeds moeizamer.
Daarom had ik mezelf deze vrijdagavond na het eten prettig geinstalleerd op de bank met een stapel verse magazines en een koud biertje. Magazine Emerce werd als eerste ruw uit het plastic verwijderd en opengeslagen. Het maart nummer heeft een ‘mobile’ thema. De laatste pagina toont wat Emerce-redacteur Rebecca Rijnders opviel deze maand.
Naast een paar Twitter-berichten staat er ook een klein artikel over een site, twtbase.com met de titel ‘Alle twapps op een rij’: “De hoeveelheid applicaties die er voor Twitter worden ontwikkeld is ongekend groot en dagelijks komen er tientallen bij. Om enige orde in deze chaos te scheppen is er nu http://www.twtbase.com, een helder overzicht van alle Twitter tooltjes voor web, mobiel, browser en desktop. En voor de echte fanatici bestaat er ook een offline gimmick”.
Nu heb ik mezelf (en lezers van deze blog) al eerder eens hardop afgevraagd waarom ik Twitter zou moeten gebruiken. Om eerlijk te zijn, ben ik nog steeds niet overtuigd van het nut van het mini-bloggen. Vanmiddag kwam ik echter op nieuwssite nu.nl al het bericht tegen dat Twitter in het afgelopen jaar met 1382 procent is gegroeid. En nu dus de Emerce met een artikeltje over de Twitter apps portal.
Waarom dus nu niet doen wat ik op 1 oktober 2008, tijdens het schrijven van mijn eerste post over Twitter, pijnlijk heb nagelaten: Twitter zelf uitproberen? Eerst maar eens twitteraar Toni Massaar gebeld en gevraagd naar zijn ervaringen. Het enthousiasme om Twitter ook na de eerste weken nog te gebruiken, bleek bij hem niet heel groot. Maar wat had ik eigenlijk te verliezen?
Mezelf dus maar eens aangemeld en nu ben ik dus de trotse bezitter van een Twitter-pagina: http://twitter.com/designia. Ik kan mezelf nu weer op straat vertonen, ik hoor er weer bij. Vervolgens heb ik ook maar meteen, op aanraden van Toni, de iPhone applicatie Twinkle uit de Appstore gedownload. Grappig. Nu kan ik de onzinmeldingen van anderen op mijn iPhone lezen. En nu? Vaag. Bovendien lijken mijn mededelingen via de iPhone niet te worden getoond op de webpagina en andersom. Waarschijnlijk doe ik iets fout.
De komende drie weken (mijn persoonlijke ‘incubatietijd’ voor dit soort nieuwigheden) gaan we eens bekijken of het Twitteren inderdaad zo leuk, en vooral ook nuttig, is als andere mensen beweren. Waarschijnlijk is een laatste verwijzing naar mijn Twitter-pagina nuttiger dan de belofte dat ik hier op mijn weblog mijn wetenschappelijk onderbouwde bevindingen ga achterlaten.