Nederlandse Design Prijzen wordt Dutch Design Awards 2008

 Nederlandse Design Prijzen wordt Dutch Design Awards 2008

Nederlandse Design Prijzen wordt Dutch Design Awards 2008

Dutch Design is wereldwijd een begrip en na de Nederlandse dominantie van wereldzeeën doet het werk van Nederlandse designers al enige decenia de harten van liefhebbers sneller kloppen.

Wat recenter maar toch inmiddels al enige jaren vormt het evenement ‘Nederlandse Design Prijzen‘ een prettige opmaat voor de Dutch Design Week, Nederlands grootste design evenement.
Met de koppeling van de twee evenementen en de verregaande internationalisering van design lijkt het niet meer dan logisch dat de organisatoren dit jaar de naam van de Nederlandse Design Prijzen hebben aangepast en de prijs verder laten gaan als de Dutch Design Awards.

Nieuwe opzet, nieuw team en nu dus ook een nieuwe naam voor de zesde editie van deze prestigieuze prijzen. Dit jaar werken scouts en een internationale jury samen om het beste werk van Nederlandse bodem te nomineren voor de Dutch Design. Vanzelfsprekend blijft het mogelijk om vanuit het werkveld kosteloos inzendingen aan te melden voor deelname.

De website van de Dutch Design Awards is erg degelijk en zeer functioneel, op het saaie af. Persoonlijk zou ik graag meer een ‘Wow’-effect hebben gezien, zonder daarbij ranzig te gaan schreeuwen. Alle nuttige informatie is er te vinden maar het had wat spannender gekund.

Op zaterdag 18 oktober 2008 staan de winnaars van de Dutch Design Awards op het podium in Strijp. De Dutch Design Week gaat daarna door tot en met zondag 26 oktober.

Alle nominaties en winnaars worden opgenomen in de DDA-tentoonstelling en catalogus. De tentoonstelling wordt direct na de uitreiking geopend en zal gedurende de hele Dutch Design Week door het publiek kunnen worden bezocht. Daarna zal de tentoonstelling langs bijzondere designlocaties in de wereld reizen, waaronder in december 2008 naar Hong Kong voor de ‘Business of Design Week’.


Mogelijk ook interessant

BLOG // DESIGN & ILLUSTRATION

BLOG // ART

BLOG // INTERIOR & STYLING

BLOG // PERSONAL